Het biedt een platform waarbij kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een zware lichamelijke beperking - naast het beoefenen van hun favoriete sport - van elkaar leren hoe zij zichzelf in het dagelijkse leven en de maatschappij kunnen ontwikkelen. Spelers van het TeamNL Powerchairhockey fungeren hierin als een katalysator. In de maatschappij zijn er voorbeelden nodig waar de sporters zich mee kunnen identificeren (rolmodellen). Dat geldt met recht voor powerchairhockey! Spelers van TeamNL zijn inspiratiebronnen, die laten zien wat er met hun beperking mogelijk is door middel van sport, in dit geval powerchairhockey.
TeamNL Powerchairhockey brengt de meest getalenteerde spelers uit de Nederlandse competitie samen om te komen tot topprestaties. Het team bestaat uit spelers in de leeftijdcategorie tussen 15 en 35 jaar. Allen maken door hun lichamelijke beperking dagelijks gebruik van een elektrische rolstoel en hebben de ambitie de beste te zijn in hun sport. Het team heeft van de zomer een topprestatie geleverd op het WK in Zwitserland en het zilver mogen ontvangen. En gaan nu op naar de EK Powerchairhockey in 2024.
Eind oktober hadden we de eer Lucas Schell (speler) en Dick Cochius (bondscoach) van het team te mogen ontvangen. Ze kwamen ons bedanken voor ons support van de afgelopen jaren. Vanwege een bericht hierover op onze Facebookpagina kregen we een prachtig bericht van een enthousiaste moeder:
“Afgelopen week zag ik op jullie sociale media de post over het bezoek van Lucas en Dick van Team NL Powerchairhockey aan jullie, als een van de sponsoren.
Ik wilde jullie graag laten weten dat jullie steun nog veel meer effect heeft dan alleen de topprestatie van en de topervaring voor de spelers zelf.
Afgelopen zomer zijn we eigenlijk bij toeval bij het WK terecht gekomen. Mijn dochter Signe had al een keer gekeken bij de training van Upward E-hockey, en we spraken daar Dick, die enthousiast vertelde over het WK. We hadden nog geen vakantieplannen, een dochter die al verslingerd leek aan rolstoelhockey én een man en zoon die graag de bergen in gaan. We zijn dus naar Zwitserland gereden voor het WK!
Voor mijn dochter, en ook voor ons, was dit een onvergetelijke ervaring. Signe, met zelf een ernstige spierziekte, heeft haar ogen uitgekeken. Zien wat er mogelijk is: een WK spelen, een vriendengroep vol rolstoelers die op roadtrip gingen naar het WK, vriendschappen voor het leven, verdriet tot op het bot bij het verliezen van de finale.. maar ook: de stick krijgen van een van de spelers, en de aanvoerdersband, handtekeningen van alle spelers, met Lucas mee het veld op mogen om een wedstrijd te kijken, met het team op de foto én de beker mogen vasthouden.
Juist op een leeftijd waarop je heel vaak tegen je beperking aanloopt en graag wil dat het anders zou zijn, is het zó belangrijk om te zien wat er allemaal kan!
Die vakantie zijn er dromen waargemaakt en nieuwe dromen geboren, zowel voor Signe als voor ons als ouders. Sinds de vakantie traint Signe bij dezelfde club als onder andere Lucas en is haar zelfvertrouwen gigantisch gegroeid. De foto van het team én het handtekeningenboekje hangen boven haar bed, ik zal de foto's als bijlage bijvoegen.
Dank voor jullie steun aan dit topteam!”
Deel dit artikel: