close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Overig Nieuws ยท 2024

De hele week hielden we de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten. Zouden we het droog houden? Maar we hadden het kunnen weten. Want ook dit keer wilde ook de zon natuurlijk niet ontbreken op onze Familiedag! Al vroeg in de ochtend op zondag 8 september stonden er gezinnen te trappelen en de wielen van vele rolstoelen ongeduldig te draaien om naar binnen te kunnen. Allemaal zonder uitzondering met een brede grijns op het gezicht. Vaders en moeders, opa’s en oma’s, zusjes en broertjes; wie er ook mee mocht: ze verheugden zich overduidelijk op deze bijzondere dag. 

 

Maar liefst 150 gezinnen konden we in alle vroegte verwelkomen voor de poorten van atractiepark Duinrell; het park ging speciaal voor ons een uur eerder open. De sfeer zat er meteen goed in toen de gezinnen een uur eerder dan de reguliere bezoekers al het park in mochten. Zo konden ze alvast in alle rust het park verkennen en genieten van enkele attracties die eerder open waren. 

En dan... genieten maar!

 

Iedereen ging direct op zoek naar de leukste, spannendste en natste attracties. Onze vrijwilligers bemanden elf attracties met rolstoelingangen en zorgden ervoor dat de dag op rolletjes liep. Alle gasten van Fonds Kind & Handicap droegen groene polsbandjes, zodat we goed konden zien wie er ‘bij ons hoorden’. Bij de rolstoelingangen kregen de gezinnen een ware VIP-behandeling, zodat de kinderen niet zo lang hoefden te wachten voor hun favoriete attractie. Het was fijn om te zien dat de meeste andere bezoekers veel begrip hadden voor deze ‘voorrangssituatie’.

 

De lunch was op het Horecaplein, deze was speciaal ingericht voor onze gasten. Dankzij de inzet van een in de vorm van een schoolbus ingerichte eetkraam kon iedereen vlot eten bestellen. Het werd een heerlijke picknick, buiten op het gras.

 

Tijdens de lunch konden alle kinderen nog een goodiebag halen. Dat leverde heel blije gezichten op. Er was een superzacht knuffelschaapje en de bellenblaas werd door veel kinderen al direct in gebruik genomen. Er kwamen ook nog twee 'prinsessen' en spiderman langs. Dat leverde mooie taferelen op.

Na de lunch was de Familiedag voorbij, maar wie dat wilde kon nog tot sluitingstijd in het park blijven om te genieten van de attracties.

 

Meer dan 300 kinderen genoten met hun ouders en verzorgers van een fantastisch onbezorgd dagje uit. We zagen alleen maar blije gezichtjes! Wat een feest!

 

Familiedag 600 x 400 (18).png

 

Deze dag is mogelijk gemaakt door Hoogvliet Supermarkt Tesselseplein, Kinderfonds van Dusseldorp,  Stichting Jongeren Belangen, Ars Donandi, Jeugdfonds Wees een Zegen, Little Wishes, de lopers van de Funrun4all, onze vaste donateurs en betrokken anderen. En natuurlijk onze enthousiaste vrijwilligers. Heel, heel veel dank daarvoor! 

Volgend jaar hopen we weer zo'n geweldige dag mogelijk te kunnen maken. Wij zien er naar uit!

Team Fonds Kind & Handicap

Na afloop spraken we met een aantal gezinnen over hun ervaringen. En daaruit kwam in elk geval naar voren dat ze hopen dat we deze traditie (het was alweer de zesde keer) voortzetten. Want over één ding zijn we het allemaal eens: de Familiedag is een feestje!

Lees hier de verhalen!

Deel dit artikel: