close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2024

Een droomwens in vervulling 

 

Naoar heeft microcefalie. Deze aandoening zorgt ervoor dat hij een te klein hoofd heeft en afwijkingen aan de hersenschors (lissencefalie). Hierdoor verloopt zijn ontwikkeling op zowel cognitief als motorisch vlak vertraagd. De hersenen sturen niets aan, waardoor Naoar niet bewust kan handelen. Regelmatig verstijft hij en door een gebrek aan rompbalans kan hij niet zelfstandig zitten. Daarbovenop heeft hij een visuele beperking, insomnia (slaapstoornis) en een verstandelijke beperking.

 

Naoar is erg prikkelgevoelig. Om prikkels te verwerken, slaat hij zichzelf in zijn gezicht of zuigt hij zijn vingers kapot. Hierdoor moet hij 24/7 beschermd worden tegen zichzelf. Alleen door fysieke geborgenheid kan hij rust vinden. Ondanks zijn uitdagingen, kan Naoar enorm schaterlachen.

 

De grote wens van het gezin was een eigen rolstoelbus, waarbij er achterin twee gewone passagiersplaatsen zijn met daartussen een plek voor Naoar’s rolstoel. Dit zou ervoor zorgen dat zijn broers aan beide zijden kunnen zitten en er gedurende de rit de geborgenheid is die Naoar zo hard nodig heeft om zichzelf niet te bezeren.

 

Fonds Kind & Handicap heeft ertoe bijgedragen om deze droom in vervulling te laten gaan. Wij wensen het gezin veel veilige kilometers!

 

Noaor   (500 x 600 px).png

 

Fonds Kind & Handicap laat dromen in vervulling gaan

 

 

Fonds Kind & Handicap verstrekt jaarlijks individuele hulp aan vele kinderen en maakt mooie projecten mogelijk.

Word donateur en help mee!

 

pay off groen 400x30.jpg  

Deel dit artikel: