close icon

Hi! Ben je naar iets op zoek?

Side Logo Side Logo
Directe hulp ยท 2024

Kasper (15) heeft een zeldzame genetische afwijking. Daardoor heeft hij een progressieve spieraandoening die hem al vanaf zijn geboorte fysiek volledig afhankelijk maakt van anderen.

 

Voor Kasper en zijn gezin betekent een rolstoelbus meer dan alleen een vervoermiddel. Het geeft hen vrijheid, autonomie en plezier. Dankzij de bus kunnen ze regelmatig op familiebezoek gaan. De bus maakt het ook mogelijk dat Kasper kan deelnemen aan zijn favoriete aangepaste sportactiviteiten. Bovendien kunnen zijn ouders hem daardoor regelmatig zelf van school ophalen.

 

Helaas was de oude rolstoelbus al jaren niet meer toereikend. Hij was te laag en te klein geworden voor hun groeiende behoeften. Kasper moest zich inmiddels bukken wanneer hij met zijn elektrische rolstoel de bus inreed. Ook zijn ouders moesten zich bukken om hem te helpen. Daarnaast groeien de hulpmiddelen die Kasper nodig heeft mee met zijn leeftijd en veranderende behoeften. De ruimte in de bus was simpelweg niet meer voldoende om alles mee te nemen wat nodig is, zoals zijn douchestoel of de aangepaste strandrolstoel.

 

Kasper en zijn ouders konden dankzij de bijdrage van Fonds Kind & Handicap en de samenwerkende fondsen SFIHG een nieuwe bus aanschaffen, die hen weer de vrijheid geeft. Een bus waarin Kasper en zijn ouders zich comfortabel kunnen bewegen. Een bus die groot genoeg is om alle hulpmiddelen die hij nodig heeft mee te nemen, zodat het gezin zonder zorgen op pad kan gaan.

 

Wij wensen het gezin veilige en gezellige ritten toe!

 

Kasper regulier 500 x 600.png

 

Fonds Kind & Handicap laat ze meedoen!

 

 

Fonds Kind & Handicap verstrekt jaarlijks individuele hulp aan vele kinderen en maakt mooie projecten mogelijk.

Word donateur en help mee!

 

pay off groen 400x30.jpg  

Deel dit artikel: